Trillion-dollar Asset Giant Fidelity lanserar ny insats för att föra Bitcoin till rika investerare

Fidelity Investerings kryptotillgångsdivision, Fidelity Digital Assets, samarbetar med Singapore-baserade Stack Funds för att få kryptovärdestjänster till investerare med hög nettovärde i Asien bland växande intresse för Bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor i regionen.

Partnerskapet kommer att erbjuda Fidelity-kunder ytterligare exponering för vad vissa fortfarande ser som en växande ekonomisk sektor

Stack-grundare Michael Collett berättar för Bloomberg att företagets anslutning till Fidelity kommer att tilltala asiatiska investerare som vill få tillgång till Fidelity Digital Assets säkra vårdtjänster.

Stack-partnerskapet är inte Fidelitys första steg mot att göra kryptoinvesteringar tillgängliga för sina kunder.

Företaget skapade sin Digital Assets-filial 2018 och just i augusti lämnade Fidelity in till SEC för att erbjuda en Bitcoin-indexfond (Wise Origin Bitcoin Index Fund, I, LP).

Stack startade också en bitcoin-indexfond av institutionell kvalitet i januari

Fidelity och Stacks tillkännagivande träffar marknaden eftersom Bitcoin-priset fortsätter att se stora prisåtgärder i kölvattnet av ökat institutionellt intresse från MicroStrategy och PayPals senaste kryptoöverföring.

Stack-grundaren lyfter fram kundernas förnyade intresse för Bitcoin månader efter att flaggskeppets kryptovalutapris sjönk under 4000 dollar i mars.

„Det här året har varit tufft så långt som att få folk in i Bitcoin eftersom det inte täckte sig med ära i nedgången på marknaden … Sedan de mörk-mörka dagarna i mars har vi fått förfrågningar att ta upp igen.“